tirsdag den 24. marts 2015

Engholmene kan igangsættes


Både lokalplan og VVM-redegørelse er nu politisk godkendt, og dermed er vejen banet for startskuddet til Københavns nye kanalby.

I sidste uge godkendte Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg VVM-redegørelsen for projektet Engholmene, der består af de tre mest bynære af i alt 10 nye boligøer, som får fællesnavnet "Enghave Brygge".
Som boligområde bliver Engholmene helt unikt. De tre nye øer anlægges delvist i selve havneløbet. Den første af Engholmenes tre boligøer, Kærholm, vil strække sig 65 meter ud i havnen. Dermed bliver Kærholm placeret i allerførste række til selve havneløbet. Byggeriet formes som en hestesko, der åbner sig ud mod havneløbet på en måde, som sikrer alle boliger udsigt til på den ene side havnen og på den anden side de smukke nye kanaler, der på begge sider flankeres af træbevoksede hyggelige promenader med bolværk og masser af maritim stemning.
”Jeg mener, vi har Københavns bedste beliggenhed med udsigt mod enten havn eller kanal. Og i modsætning til for eksempel boligerne på Sluseholmen, så bliver der promenader på alle sider, så man kan gå hele vejen rundt om boligøen langs vandet,” siger adm. direktør Jens Schaumann, NPV A/S, der har udviklet Engholmene.

Ekstraordinært stort
Der er under en høringsfase tidligere indkommet en række høringssvar, der har udtrykt bekymring for projektets miljømæssige påvirkning. Derfor har forvaltningen gennemført en ekstra grundig gennemgang af miljøpåvirkningerne. Det betyder, at kravene til anlægsstøj og håndtering af forurenet jord er blevet skærpet. Og på den baggrund vurderer Teknik- og Miljøforvaltningen samt Trafikstyrelsen, at projektet kan gennemføres uden væsentlige miljøpåvirkninger, når problemerne blot håndteres som beskrevet i den nu godkendte VVM-redegørelse.
”Der er tale om et ekstraordinært stort projekt, hvor vi anlægger en ny bydel på størrelse med Christianshavn. Det kan ikke undgås, at så omfattende et anlægsprojekt vil medføre miljømæssige udfordringer. Vi har gennemført en ekstra gennemgang af miljøpåvirkningen, og derfor ved vi nu med VVM-redegørelsen og Hvidbogen meget klart, hvordan anlægsarbejderne skal finde sted, og hvilke krav og betingelser, der skal stilles. Min forvaltning står sammen med Trafikstyrelsen som garant for, at de krav vil blive stillet og overholdt,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell på kommunens hjemmeside.

Reserver allerede nu
Enghave Brygge er sidste fase i områdets langstrakte udviklingsforløb, og med opførelsen af boligerne på ”Kærholm” og de andre boligøer vil der blive sat et flot punktum for et af de mest velgennemførte byudviklingsprojekter i nyere tid.
Kærholm får 194 boliger, der sælges gennem home Lone Bøegh Henriksen. Og allerede nu kan interesserede reservere en af de eftertragtede projektboliger.
”Det bliver helt sikkert meget eftertragtede boliger. Vi er jo stort set lige kommet i gang med salgsarbejdet, og allerede nu er de første 34 boliger solgt eller reserveret, siger Lone Bøegh Henriksen.
Der bliver i det eksklusive byggeri noget for enhver smag fra penthouse over familieboliger til mindre egoistlejligheder - da boligtyperne varierer meget fra 1 til 6 værelser. De mindste lejligheder er på godt 70 kvm. mens de største er på 200 kvm.
Se meget mere på engholmene.dk – eller kontakt home Projektsalg København SV på tlf: 33 33 03 05.

Ingen kommentarer: