søndag den 15. februar 2015

Tryghed ved køb af andel


Der er efterhåneden kommet godt fart på især lejlighedsmarkedet i København. Ikke kun ved traditionelle ejerboliger og projektboliger er interessen steget, også på andelsboligmarkedet er der nu ofte meget stor aktivitet.

Køb af andel kan være et rigtigt godt valg for mange, men i et hurtigt marked skal man være forsigtig, for ofte kan man som køber føle sig presset af situationen – af at der er mange interesserede, og derfor vil man måske gerne gennemføre handlen hurtigt. Men så er det netop vigtigt, at man bevare roen og er forsigtig, for der er en række elementer, man som køber skal være opmærksom på. Er finansieringen i ejendommen tilfredsstillende, og hvordan ser det ud med foreningens opsparing til kommende renoveringsopgaver? Er gensalgsværdien rimelig osv?

Det er nogle af de spørgsmål, en andelskøber bør få besvaret, inden underskriften sættes på kontrakten. Det kan være svært for især førstegangskøberne at vide præcis, hvad man skal se efter, så derfor kan man med fordel søge rådgivning hos homes køberrådgivere. Og det er fuldstændig lige meget, om man køber ved selvsalg eller gennem en ejendomsmægler eller anden rådgiver.

Vi har en række eksperter, der kan hjælpe med at få gennemsigtighed i sagens akter i forbindelse med køb af andel. Vi har erfaringen, der betyder, at vi ved præcis, hvad vi skal kigge efter – og hvor. Masser af andele sælges i dag som selvsalg, og en selvsælger har ikke samme oplysningspligt som en ejendomsmægler typisk har.

Samtidig er det også vigtigt, at man vælger en rådgiver med ansvarsforsikring, så man som køber er sikret, hvis noget går galt i forbindelse med handlen.

Dyrt er det ikke, men det koster naturligvis noget at bruges homes køberrådgivere. Omvendt kan det blive meget dyrt at spare rådgivningen væk. Og det er ærligt talt ikke til at bære, hvis det allerførste boligkøb skulle ende som en dårlig oplevelse.

Lone

Ingen kommentarer: