søndag den 1. februar 2015

Godt i gang med et interessant år


Så fik vi taget hul på 2015, som jeg tror, vil blive noget anderledes end de foregående syv år. På boligmarkedet i og omkring Hovedstaden har vi nemlig entydigt sagt farvel til krisen og dens efterdønninger. Det viste boligsalget i 2014 meget tydeligt, for her oplevede vi både stigende priser og faldende salgstider. De positive tider for de danske boligsælgere kan nu også aflæses i boligudbuddet. I dag er der 67.500 boliger til salg i Danmark, cirka 3.000 færre end i januar 2014. Heraf står faldet af lejligheder til salg for den største del, men også antallet af villaer og rækkehuse til salg er faldet.

Men fortsætter det så i 2015? Tja, selv om ingen kender dagen i morgen, så tyder alt på, at boligmarkedet igen begynder at blive sælgers marked – efter syv år hvor det modsatte i større eller mindre grad har været tilfældet. Lige nu er markedet i balance her i området, men der skal ikke meget til, før der bliver kamp om de mest attraktive boliger – en tendens vi allerede så småt har mærket i 2014.

Er man meget specifik med sine ønsker til drømmeboligen i forhold til for eksempel beliggenhed, størrelse og pris, så vil jeg råde til, at man hurtigst muligt tilmelder sig vores køberkartotek, for her finder køber og sælger ind imellem hinanden, inden en bolig for alvor bliver annonceret til salg.

Men er vi så på vej tilbage til et overophedet marked, som vi så i 2006 og 2007? Nej, det tyder intet på. Dels har alle lært af finanskrisen, og dels er der en anderledes realistisk og fornuftig tilgang til markedet fra alle parter. At København vokser med omkring 10.000 beboere om året giver sætter naturligvis pres på det eksisterende boligmarked. Heldigvis er der igen kommet gang i nybyggeriet, og mange spændende boligprojekter færdiggøres både i år og gennem de kommende år. Det tager toppen af presset på markedet. Og det er ærligt talt godt det samme, for et marked i balance er godt for alle.

Lone

Ingen kommentarer: