onsdag den 29. maj 2013

Pas på med udbudsprisen


Boligejer i Kongens Lyngby har fortrudt, hun ikke valgte den realistiske mægler fra start

Købere rundt om i landet mærker konsekvenserne af en for høj udbudspris. 

Ekstra Bladet har talt med én af dem; Ulla Hagen der for lige over et halvt år siden besluttede sig for at sætte sit hus i Kongens Lyngby til salg.

Hun inviterede to mæglere ud for at vurdere huset, men deres vurdering af Ullas hus var vidt forskellige.

Den ene mægler mente, at hun kunne få fire millioner for det 160 kvm store hus, mens den anden mægler Michael Fisker Christensen fra home Kgs. Lyngby mente, at hun kun kunne få 3,5 mio. kroner.
”Og så bliver man jo grådig og vil have så meget for huset som muligt. Så derfor valgte jeg den mægler, som mente, at det var mest værd, siger Ulla Hagen, der 63 år og på vej på pension, til Ekstra Bladet.

Men der kom overhovedet ingen købere, og siden blev prisen sat ned ad to omgange - og endte til sidst på 3,5 mio. kr.
”Til sidst kom der én mulig køber og så huset. Og han var den eneste i et halvt år,” siger hun til avisen.

Da formidlingsaftalen udløb skiftede Ulla Hagen til home Kgs. Lyngby, som oprindelig havde vurderet huset til 3,5 mio. kr., og hun ville ønske, hun havde valgt den mere realistiske vurdering fra start. 

Det kan indehaver og ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen i home Kgs. Lyngby m.fl. godt forstå.

”Den bedste strategi er at sætte en skarp og attraktiv pris fra starten, hvor boligen er en nyhed på markedet. Er den første udbudspris for høj, er man nødt til at justere prisen ned undervejs. Efterhånden som boligen har været på markedet nogle måneder, mister den sin nyhedsværdi, og man kan ende på en salgspris, der er lavere, end den man kunne have opnået med en mere realistisk udbudspris,” siger Lone Bøegh Henriksen.

I dag er Ulla Hagens hus sat til salg hos home for 3,3 mio. kr., og hun og ejendomsmægleren er sikker på, det vil få køberne ud af busken. 


Til boligsælgere:Gode råd fra home

  • Vigtigst af alt: Køberne fokuserer meget på prisen. Derfor handler det ikke bare om at følge med prisudviklingen, det handler om at være foran den.
  • Naboens pris er ikke nødvendigvis rigtig. Mange boligsælgere sammenligner oftest med det, der står til salg. Hvis naboen har sat sit hus til salg 500.000 kr. over markedspris, så rammer også du skævt fra start. Kig i stedet for på, hvad der er solgt – det kan mægleren fremvise eksempler på.
  • Vælg en mægler, der løbende sælger godt i dit område – det betyder, at mægleren ved, hvad der sælger på markedet og til hvilken pris.

tirsdag den 21. maj 2013

Lyngby hurtigst fra start


Vroum, vroum! home Kgs. Lyngby/Virum vandt kædens interne salgskonkurrence ’Formel home’ i april
 
Gentlemen, start your engines!
Sådan kunne det have gjaldet ud i home-forretningen på Jernbanevej 4 ved indgangen til april.
I hvert fald har medarbejderne haft fuld fart på. Så meget, at de løb med titlen som aprils bedst sælgende home-forretning i sin kategori.

Ejendomsmægler og salgschef Anders Kitaj Holm i home Kgs. Lyngby/Virum glæder sig over sejren:
" Det giver os ekstra blod på tanden til at sælge flere huse, når vi gør det godt i forhold til vores kolleger i kæden. Stor ros til alle medarbejderne – det er et teamwork, hvor vi hjælper hinanden til at levere den bedste service og flest mulige salg,” siger ejendomsmægleren.

home-folkene i Kgs. Lyngby/Virum klarede sig i april ikke bare godt i forhold til kollegerne i de andre home-forretninger, men også en del bedre end sidste år.
Salget i april ligger i år knap 30 procent over samme måned sidste år, og i de seneste tre måneder ligger salget cirka 7 procent over samme måneder sidste år, oplyser Anders Kitaj Holm.

Han vil dog meget gerne dele sejrskransen og -champagnen med boligmarkedet i ’det grønne område’, der arter sig helt fornuftigt.

”Vi oplever rigtig god aktivitet i markedet. Køberne er positive og beslutningsklare, og vi kan især mærke, at der er mange yngre familier fra København, der nu har fået solgt deres lejlighed og rykker ud af byen - til glæde for hussælgerne her,” fortæller han.

Han oplever også stigende aktivitet i de lidt højere prislag.

”Kunderne er ikke længere helt så tilbageholdende. De har generelt en holdning til, at markedet nu er i bedring, men de er dog fortsat opmærksomme på ikke at komme til at købe for dyrt, så det er stadig altafgørende at gå ud med den rigtige pris fra starten,” siger Anders Kitaj Holm og understreger, at det er den rigtige salgsstrategi:

”Vi ser faktisk mindre afslag på de ejendomme, der har en realistisk udbudspris, ligesom disse boliger som regel bliver solgt hurtigere - typisk i løbet af 2-3 måneder.”

I home Kgs. Lyngby/Virum er mæglerne opsatte på at følge succesen i april op:
”De gode takter er fortsat her i maj, men nu må vi se, om vi kan tage sejren igen, når måneden er gjort op,” slutter Anders Kitaj Holm.

 

Fakta: Om ’formel home’I ’Formel home’ konkurrerer de godt 800 medarbejdere i home og home Erhverv rundt om i landet i en række kategorier. For eksempel i salg af fritidshuse, ejerlejligheder og erhvervsejendomme.
Hver måned kåres en vinder, og det bliver ligeledes opgjort, hvem der står øverst på sejrsskamlen i hver kategori, når året er omme.

søndag den 12. maj 2013

Kun få frygter mos på til-salg-skiltet

 
Analyse viser, at kun 13 % frygter, at deres bolig er usælgelig

Man skulle tro, at frygten var større – med de seneste års krisesnak om det danske boligmarked in mente.
Men Bolius’ Boligejeranalyse 2013 viser, at kun 13 % frygter, at deres bolig er usælgelig. Det svarer til en beskeden 9. plads ud af 16 valgmuligheder i analysen.
 
”Om boligen kan sælges, er jo et reelt spørgsmål, som boligejerne også stiller os. Og svaret er, at det heldigvis ér muligt med den rette rådgivning, så huset sættes til salg til den rigtige pris og med den helt rigtige annoncering. Konkurrencen om boligkøberne  skal afspejles i både prissætning, markedsføring og i vores arbejde med køberkartoteket,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Når det er sagt, så er der områder af Danmark, hvor det er lettere end andre at sælge hus. Lige nu er det især de større byområder, der oplever fremgang med stigende priser og flere handler, men det kræver en ekstra indsats og længere salgstid i områderne længere væk fra byerne, konstaterer home.

Mere bekymrede er boligejerne ved tanken om, at de mister deres arbejde og dermed ikke har råd til deres nuværende bolig. Det giver 25 % udtryk for.
Mest frygtet er det, at huset bliver dyrere at varme op samt at have strøm i kontakterne. Hele 43 % af de danske husejere har energiregningen på toppen af bekymringslisten, viser Boligejeranalysen.