søndag den 3. marts 2013

Boligejere skal skabe jobs


Regeringen vil genindføre tilskuddet i bolig-jobordningen i to år. Det er også godt for boligmarkedet, mener home

Regeringen vil genindføre muligheden for at trække udgifter til håndværkere og hjemmeservice fra i skat, den såkaldte bolig-jobordning.
Ordningen ser ud til at blive stort set identisk med den tidligere VK-regerings og vil gælde fra 1. januar med bagudvirkende kraft i resten af 2013 og hele 2014.


Borgerne vil altså som tidligere kunne få et skattefradrag til blandt andet forbedringer af boligen og hjemmeservice. Skattefradragene er på 15.000 pr. voksen i en husstand.
Ejendomsmæglerkæden home glæder sig over, at regeringen genindfører bolig-jobordningen.
 
”Ordningen giver mange boligejere det ekstra, lille skub, som mange har brug for i forhold til at forbedre deres huse. Populært sagt løfter ordningen både boligejernes hjem og humør, så det er et vigtigt skub på vejen frem,” siger Mads Ellegaard, der er relationschef i home.
 
home-kæden oplever, at mange boligejere har lagt nyt tag, udskiftet vinduer, efterisoleret osv. motiveret af bolig-jobordningen.
”Boligejerne får nogle bedre boliger at bo i, og vi får som ejendomsmæglere nogle bedre – og ofte mere energivenlige - boliger at sælge, hvilket tilfredsstiller mange boligkøberes krav,” fortæller Mads Ellegaard.

Han peger desuden på, at bolig-jobordningen også indirekte vil give en hjælpende hånd til boligmarkedet.

”Erfaringerne viser, at håndværkerfradraget skaber jobs – primært i byggebranchen – og den øgede beskæftigelse betyder, at vi kan undgå nogle tvangsauktioner samtidig med, at flere familier får råd til at købe bolig,” siger home-chefen.

Dansk Byggeri vurderer, at bolig-jobordningen i 2012 skabte cirka 5.000 jobs. Heraf knap 4.000 direkte i bygge- og anlægsbranchen og resten fra de erhverv, som leverer til branchen.

Ingen kommentarer: