torsdag den 25. oktober 2012

10 råd når du køber bolig


 
Flere overvejer at købe bolig de næste seks måneder – få råd her

I marts overvejede cirka 100.000 danskere at købe en bolig inden for de kommende seks måneder, i juni var det vokset til 220.000, og i sidste måned var det 250.000 danskere, viser den seneste måling fra analyseinstituttet Voxmeter for Realkreditforeningen.

”Vi møder også mange købere lige nu – det mærkede mange af vores ejendomsmæglere klart ved landsdækkende Åbent Hus i weekenden. Køberne er aktive på nettet, på fremvisninger og salget er også gået frem i forhold til sidste år - vi tolker det som klart positivt, selv om fremgangen sker fra et lavt niveau,” siger relationschef Mads Ellegaard.
Ejendomsmæglerkæden home har 10 råd, der er værd at oveveje, inden du køber bolig:

1.      Start med at få lavet en beregning i banken på, hvad du har råd til.

2.      Snak om, hvad I lægger mest vægt på ved drømmehuset.

3.      Find ud af, hvilket kvarter I kan lide.

4.      Tjek, om kommunen kan opfylde jeres evt. pasningsbehov, hvis I har eller vil have børn.

5.      Søg efter huset og ring evt. til ejendomsmæglerne og få hjælp.

6.      Se huset, gå en tur i nabolaget. Passer alt, så gå videre.

7.      Læs tilstandsrapporten grundigt og få evt. din egen håndværker til at se ejendommen sammen med dig.

8.      Det er stadig købers marked, og der er mange boliger at vælge i mellem. Men det er svært ikke at blive revet med, når den rigtige bolig dukker op…

9.      Vær forberedt på, at en bolig kan gå din næse forbi, hvis du forhandler med sælger. Ikke mindst i de største byer ser vi i home igen flere købere til nogle boliger. Ejendomsmægleren kan ikke love dig boligen; det er helt op til sælger, hvem han eller hun vil sælge til.

10.  Er alt OK, så få lavet købsaftale og få evt. taget forbehold for din banks og advokats godkendelse.

tirsdag den 16. oktober 2012

Ejendomsmæglere scorer højest hos kvinder



Ejendomsmæglere går markant frem, viser troværdighedsanalyse

En ny uafhængig meningsmåling viser, at ejendomsmæglerne er steget i graderne, når danskerne bedømmer troværdighed i forskellige faggrupper.

Det viser ”Troværdighedsanalysen for 2012” fra Radius Kommunikation og Epinion. Troværdigheden for ejendomsmæglere – målt som en score fra 1-5 – er steget med godt 8 %, og det er tredjestørste fremgang blandt de 21 faggrupper. Ejendomsmæglerne indtager – trods fremgangen – en 17. plads med en score på 2,66. Sygeplejersker er i top med 4,03, i bund er spindoktorer med 2,25.

For ejendomsmæglere er der endvidere markant forskel på scoren fra mænd og kvinder. Mænd giver en score på 2,51, mens ejendomsmæglerne får scoren 2,82 hos kvinderne.

”Vi oplever, at kvinder i højere grad køber og sælger bolig med følelserne, mens mænd ser mere på hårde fakta som økonomi og byggeteknik. Men ofte er det hende, der har det sidste ord i sagen. Vi er måske bedre til at forstå kvindernes behov, så vi kan øve os i at blive bedre til at tale til begge køn,” siger relationschef Mads Ellegaard i home.

home glæder sig over, at branchen som helhed er gået frem.

”Troværdighed er klart den vigtigste faktor, når folk vælger ejendomsmægler, og derfor er det også noget, vi går meget op i, for det er helt afgørende for succes som ejendomsmægler,” siger Mads Ellegaard fra home.

En analyse blandt de danskere, der har handlet bolig via en ejendomsmægler, tegner et mere positivt billede.

”Vores egne tilfredshedsmålinger viser, at folk generelt er tilfredse med vores service – og det tyder på, at der er forskel på, om man bedømmer os ud fra fordomme eller fakta. Det sker trods alt ikke så ofte, at danskerne er i direkte kontakt med en ejendomsmægler. Men vi kan ikke underkende fordommene. Dem må vi i branchen fortsat arbejde på at gøre op med.”

mandag den 15. oktober 2012

Køberne er ikke længere så forkælede


 

Salget stiger støt, og flere steder mangler vi varer på hylderne

Jeg kan med glæde konstatere, at forbrugerne igen ser mere nuanceret på fremtiden efter nogle dystre år med mørkesyn. Det har i år fået salget af både villaer, rækkehuse og lejligheder til at placere sig på et mere stabilt niveau, end vi har set i årevis.

Det er rigtig godt - både for nationaløkonomien, sælgerne, flyttefirmaerne, håndværkerne, bankerne, realkreditinstitutterne og såmænd også ejendomsmæglerne! Men det er faktisk ikke helt så godt for køberne, som i årevis har været forkælede med "købers marked".

Nu går det stærkere på boligmarkedet, og man kan ikke længere som køber vælge og vrage på alle hylder. I flere af vores forretninger mangler vi så småt at få flere boliger til salg, for køberne har fundet ud af, at de skal til at bestemme sig lidt hurtigere - ellers risikerer de, at drømmehuset forsvinder for næsen af dem.

Men det er ærligt talt et positivt problem, og jeg vil i stedet glæde mig over mere aktivitet over hele linjen.
Lone

lørdag den 6. oktober 2012

Færre familier går fra huset

 
Danmarks Statistik har opgjort, at der er sket et fald i antallet af tvangsauktioner. Helt præcist var der 410 tvangsauktioner i september mod 440 måneden før.

Ser vi på de første ni måneder af 2012 løber det samlede antal tvangsauktioner op i 3.900 stk. - det er en stigning på 251 tvangsauktioner i forhold til 2010, men omvendt en lille smule lavere end i 2010, hvor der i samme periode var 3.988 tvangsauktioner.

 ”Ser vi frem over det kommende års tid, venter vi, at antallet af tvangsauktioner vil bevæge sig nogenlunde omkring dagens niveauer. De særdeles lave renter vil fortsat være med til at sikre lave rentebetalinger på realkreditlånet, men omvendt står dansk økonomi og boligmarkedet næppe foran en større optur over det kommende år, hvilket vil være med til at hindre et større fald i antallet af tvangsauktioner,” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

 Ifølge home skaber den stabile situation også et sundere boligmarked.

”Det er altid en fordel for en familie i den ulykkelige situation, hvis de sælger huset frit frem for på tvang. Tvang presser prisen ned, så et normalt salg via en ejendomsmægler giver familien de bedste muligheder for at komme videre,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.