lørdag den 6. oktober 2012

Færre familier går fra huset

 
Danmarks Statistik har opgjort, at der er sket et fald i antallet af tvangsauktioner. Helt præcist var der 410 tvangsauktioner i september mod 440 måneden før.

Ser vi på de første ni måneder af 2012 løber det samlede antal tvangsauktioner op i 3.900 stk. - det er en stigning på 251 tvangsauktioner i forhold til 2010, men omvendt en lille smule lavere end i 2010, hvor der i samme periode var 3.988 tvangsauktioner.

 ”Ser vi frem over det kommende års tid, venter vi, at antallet af tvangsauktioner vil bevæge sig nogenlunde omkring dagens niveauer. De særdeles lave renter vil fortsat være med til at sikre lave rentebetalinger på realkreditlånet, men omvendt står dansk økonomi og boligmarkedet næppe foran en større optur over det kommende år, hvilket vil være med til at hindre et større fald i antallet af tvangsauktioner,” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

 Ifølge home skaber den stabile situation også et sundere boligmarked.

”Det er altid en fordel for en familie i den ulykkelige situation, hvis de sælger huset frit frem for på tvang. Tvang presser prisen ned, så et normalt salg via en ejendomsmægler giver familien de bedste muligheder for at komme videre,” siger Mads Ellegaard, relationschef i home.

Ingen kommentarer: