tirsdag den 16. oktober 2012

Ejendomsmæglere scorer højest hos kvinder



Ejendomsmæglere går markant frem, viser troværdighedsanalyse

En ny uafhængig meningsmåling viser, at ejendomsmæglerne er steget i graderne, når danskerne bedømmer troværdighed i forskellige faggrupper.

Det viser ”Troværdighedsanalysen for 2012” fra Radius Kommunikation og Epinion. Troværdigheden for ejendomsmæglere – målt som en score fra 1-5 – er steget med godt 8 %, og det er tredjestørste fremgang blandt de 21 faggrupper. Ejendomsmæglerne indtager – trods fremgangen – en 17. plads med en score på 2,66. Sygeplejersker er i top med 4,03, i bund er spindoktorer med 2,25.

For ejendomsmæglere er der endvidere markant forskel på scoren fra mænd og kvinder. Mænd giver en score på 2,51, mens ejendomsmæglerne får scoren 2,82 hos kvinderne.

”Vi oplever, at kvinder i højere grad køber og sælger bolig med følelserne, mens mænd ser mere på hårde fakta som økonomi og byggeteknik. Men ofte er det hende, der har det sidste ord i sagen. Vi er måske bedre til at forstå kvindernes behov, så vi kan øve os i at blive bedre til at tale til begge køn,” siger relationschef Mads Ellegaard i home.

home glæder sig over, at branchen som helhed er gået frem.

”Troværdighed er klart den vigtigste faktor, når folk vælger ejendomsmægler, og derfor er det også noget, vi går meget op i, for det er helt afgørende for succes som ejendomsmægler,” siger Mads Ellegaard fra home.

En analyse blandt de danskere, der har handlet bolig via en ejendomsmægler, tegner et mere positivt billede.

”Vores egne tilfredshedsmålinger viser, at folk generelt er tilfredse med vores service – og det tyder på, at der er forskel på, om man bedømmer os ud fra fordomme eller fakta. Det sker trods alt ikke så ofte, at danskerne er i direkte kontakt med en ejendomsmægler. Men vi kan ikke underkende fordommene. Dem må vi i branchen fortsat arbejde på at gøre op med.”

Ingen kommentarer: