onsdag den 11. april 2012

Påsken 2012: Boligmarkedets genopstandelse?


100.000 flere besøgte boliger i påsken 2012 – på nettet. Langfredag var den dag med flest besøgende på home.dk

Påsken står i familiehyggens tegn, men nye tal fra home viser, at mange i år sneg sig væk fra påskefrokosten og ind til pc’en for at ’surfe’ boliger på nettet.

Eller måske fandt den bærbare eller iPad’en frem ved påskebordet, mener Mads Ellegaard, der er kommunikationschef i home:

”I påsken har man et par dage til at lade tankerne flyve og drømmene tage form, og det er vores indtryk, at mange sammen med familie og venner har vendt deres boligdrømme denne påske,” siger Mads Ellegaard.

Trafikken på home.dk steg med 8 % fra 400.000 besøg i ugen op til påske til 438.000 i påskeugen med Langfredag som den dag med flest besøg, viser tal fra Google Analytics.

I forhold til påsken 2011 er det en langt kraftigere tendens. I påskeugen sidste år var der for det første blot 322.000 besøg på home.dk – altså over 100.000 færre besøg - men samtidig var der kun en stigning i home.dk-trafikken på cirka 3 % i påskeugen.

På den baggrund mener Mads Ellegaard, der er grund til optimisme på boligmarkedets vegne.

"Det viser, at der er en ulmende aktivitet, selv om antallet af handler stadig er lavt. Det fortsat store udvalg af boliger gør, at køberne har meget at vælge imellem og dermed giver sig god tid til at finde det rigtige,” siger han.

Mads Ellegaard peger dog på, at det dårligere vejr i påsken i år i forhold til sidste år sandsynligvis også har nogen betydning for aktiviteterne på nettet. Men han mener ikke, at det alene kan forklare den markante stigning.

Den øgede interesse for at se på boliger på nettet i påsken 2012 bekræftes af andre ejendomsmæglerkæder og boligsøgeportaler

Ingen kommentarer: