fredag den 30. marts 2012

Udsigt til penge-regn i april

Milliarder af kroner kommer i omløb i dette forår

Samtidig med at barometeret svinger om på sol og lune i luften, er der udsigt til regn – pengeregn heldigvis! Det viser en ny opgørelse, som Danske Bank har foretaget.

Banken forventer, at danskerne vil hive 17 milliarder kroner ud af efterlønsordningen. Herudover regner banken med, at danskerne får udbetalt omkring 20 milliarder kroner i udbytte fra investeringsforeninger.

Desuden udløber en lang række obligationer, som frigiver i omegnen af 14 milliarder kroner til private danskere. Derudover får danskerne netto 7,8 milliarder kroner tilbage i skat.

”Det er sjældent, at der er så mange økonomiske planeter, der står på linje på én gang. Det kan sagtens puste noget optimisme ind i danskerne og dermed bidrage til, at Danmark kommer hurtigere ud af krisen,” siger chefstrateg i Danske Banks afdeling for Private Banking, Anders Nellemose til tv2.dk.

Hos ejendomsmæglerkæden home, der er en del af Danske Bank koncernen, håber man, at ’pengeregnen’ over danskerne vil dryppe lidt på boligmarkedet.

Kommunikationschef i home Mads Ellegaard har størst forventninger til efterlønskronerne, som han mener sandsynligvis vil gavne især sommerhusmarkedet.

”Et sommerhuskøb er i høj grad drevet af lyst, og her kan efterlønskronerne tænkes at være det sidste lille skub – det der gør, at man kan lægge eksempelvis udbetalingen og mere til kontant – som får nogle købere til at sætte handling bag deres drømme,” siger Mads Ellegaard og oplyser, at et par, hvor begge vælger at få deres efterløn udbetalt, vil kunne få helt op til 120.000 kroner mellem hænderne.

Om det er udsigten til efterlønspenge, der allerede har haft effekt allerede, tør han ikke sige, men det er et faktum, at sommerhusmarkedet har vist positive tendenser først på året.

”Vi ser flere salg end de foregående par år, dog stadig på beskedent niveau i forhold til ’de vilde år’ i 2004-2006, og senest har tal fra Danmarks Statistik vist en prisstigning på sommerhuse på 3 % fra december til januar,” lyder det fra Mads Ellegaard.

Ingen kommentarer: