torsdag den 23. februar 2012

Glem fortiden og fremtiden


Kig på behov i stedet for om din bolig er mere eller mindre værd, end da du købte den – og om den vil være mere værd om en årrække

Sådan lyder rådet fra ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen, der driver ti home-forretninger i hovedstadsområdet i en Jyllands-Posten-artikel om, hvordan man igen får danskerne til at smide lidt af forsigtigheden over bord og bruge flere penge.

Sammen med to andre eksperter, der til daglig arbejder for at forstå, hvordan krisebevidste forbrugere tænker, forklarer hun, hvordan hun arbejder.

”Det psykologiske ’trick’ for mange forbrugere er, at de tænker tilbage på, hvad de engang kunne få for deres hus. Og de tænker frem og gætter på, hvordan markedet vil udvikle sig,” siger Lone Bøegh Henriksen til avisen.

Men i stedet er det vigtigt i stedet at få dem til at fokusere præcis på, hvordan deres situation er lige nu.

”Hvilke boligbehov har de lige nu? Hvordan ser markedet ud lige nu? Mange folk flytter jo til en større bolig, og så er den, som man vil købe, jo ofte faldet mere i pris end den, som man sælger. Desuden er renten lav nu, hvilket også er et aktuelt forhold. Det er vigtigt at holde fokus på det, der betyder noget her og nu. Bor folk i en bolig, der er for lille eller for stor eller ligger et forkert sted i forhold til arbejde, så er det dét, der er vigtigt. Ikke hvad man kunne få for huset for tre år siden,” siger hun.

I forhold til pris skal man ifølge den erfarne home-mægler selvfølgelig være meget realistisk i disse tider, for ikke at skade sit salg.

”Det er ikke raketvidenskab. Hvis en bolig udbydes til den rigtige pris, er det ikke svært at sælge. Hvis nogle kunder insisterer på, at sætte prisen for højt, eller overvejer at vente på "bedre tider", prøver vi at vise dem en masse dokumentation for, hvordan markedet er lige nu: Prognoser, rapporter, salgsstatistikker. Det er ikke altid, at det lykkes, men så kan vi heller ikke sælge huset,” slår Lone Bøegh Henriksen fast.

Ingen kommentarer: