torsdag den 12. januar 2012

Gladsaxe har høj væXst-factor


Gladsaxe kommune er på vækstholdet de næste 20 år

Danskerne flytter fra landet og trækker mod byerne – for at bosætte sig i blandt andet Gladsaxe kommune.

Urbanisering kalder man tendensen, der også fortsætter i årene, der kommer, hvor flere og flere borgere vil bosætte sig i byområder.

Og det er en klar fordel for Gladsaxe kommune. Tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at vi vil være godt 8000 tusinde flere borgere i kommunen i 2030. Det rækker til plads som nummer 6 på vækstholdet. De første fem er Vallensbæk, København, Horsens, Aarhus og Frederiksberg. Faktisk er der udsigt til flere borgere i cirka 2 ud af 3 kommuner i Danmark, mens den sidste tredjedel vil miste borgere.

”Vi er i den heldige situation, at flere borgere flytter til og bliver her, end der forlader os. Det vil øge efterspørgslen efter et sted at bo, og alt andet lige vil det gøre det mere attraktivt at eje en bolig i vores kommune,” siger indehaver Lone Bøegh Henriksen, som blandt andet driver home-forretninger i Søborg og Bagsværd.

Job og uddannelse
Nogle af de faktorer, der får flere til at blive og bosætte sig i område, er særligt mulighederne for at uddanne sig og få arbejde. Og så betyder kommunens ’serviceniveau’ – lige fra by- og kultur, til butikker og transport, skole og institutioner også rigtig meget.

”Så intet er jo givet. Vi skal passe og pleje byen for at smøre vores vækstfaktor,” siger hun.

Midt i en tid, hvor det er svært at få ørenlyd for krisesnakken, er det vigtigt at huske på, at Gladsaxe fortsat er attraktiv – og ikke mindst vil være det fremover også.

”Lige nu sætter mange deres beslutninger på standby – også på boligmarkedet. Langt de fleste køber bolig med et længere perspektiv end de næste par år, fordi vi har et behov, og fordi vi har nogle drømme. Og typisk bor vi i samme hus i mere end 20 år,” fortæller Lone Bøegh Henriksen.

Ifølge home sker der lige nu også en lokal urbanisering.

Ingen kommentarer: