onsdag den 18. januar 2012

Flere jobopslag er medicin for boligmarkedet



Jobportal: Jobmarkedet har det bedre, end rygtet siger

Hvad kom først hønen eller ægget? Det er som bekendt umuligt at svare på, lige som det også er svært at fastslå, om det er fremgang på boligmarkedet, der skal sætte fornyet fut under arbejdsmarkedet eller omvendt.
Men det er et faktum, at boligmarkedet og arbejdsmarkedet er nært forbundet.

Derfor er det også et positivt tegn for boligmarkedet i 2012, når landets største jobportal, jobindex.dk, nu melder, at flere stillinger bliver slået op.

”Både dronningen og statsministeren snakkede om krise i deres nytårstaler, og der er også rigeligt af problemer i de danske og europæiske økonomier, men det danske jobmarked har det faktisk bedre end man skulle forvente,” skriver Kaare Danielsen, der er administrerende direktør for Jobindex A/S i en kommentar til det aktuelle udbud af jobs.

Ifølge Kaare Danielsen, der stiftede Jobindex i 1999, blev der i december måned i alt lagt 16.700 nye jobannoncer på internettet sæsonkorrigeret, hvilket er en lille stigning i forhold til november og en stigning på 8 % i forhold til december sidste år.

Ifølge home er en bedring i situationen på jobmarkedet et af de afgørende faktorer for, at boligmarkedet retter sig op:

”Boligmarkedet er i øjeblikket præget af usikkerhed ikke mindst blandt køberne. Fremgang i beskæftigelsen vil uden tvivl også sætte gang i flyttehjulet igen,” siger Mads Ellegaard, kommunikationschef i home, på baggrund af en spørgeundersøgelse blandt boligejere og boligkøbere, som home har gennemført i 2011.

Den viser, at ud over at miste jobbet er det stigende rente og boligskat, der bekymrer danskerne mest.

Ingen kommentarer: