fredag den 25. november 2011

Laveste rente nogensinde

Rigtig mange boligejere med de populære FlexLån kan lune sig ved en rekordlav rente det kommende års tid. Og de lave renter kommer også nye boligejere til gavn, men det kommer jeg tilbage til.

Ved de store auktioner, som Realkredit Danmark og andre realkreditinstitutter holdt i december sidste år, fik boligejerne med de helt korte et-årige lån også en meget lav rente. Lige omkring 1,5 %. I år bliver den endnu lavere, men det rykker ikke det helt store på den månedlige ydelse.

Det gør det derimod for dem med de kaldte F3- og F5-lån – FlexLån, der kun bliver rentetilpasset hver tredje og hver femte år.

De sparer i omegnen 400-600 kr. om måneden for hver million, de skylder, fordi renterne var relativt høje for henholdsvis tre og fem år siden. Altså en besparelse på over 40.000 kr. over de kommende tre år for en boligejer med en gæld på 2 mio. kroner og et F3-lån med afdrag.

Men hvad så med dem, der er på vej til at købe hus eller lejlighed nu? Jo, de kan også se frem til lave renter i det nye år. De økonomiske eksperter er enige om, at renten nok også holder sig meget lav i 2012. Samtidig er boligpriserne faldet – det gør det attraktivt at købe nu.
Fortæl os, hvad du søger – så finder vi en bolig, der passer dig!

Lone

Ingen kommentarer: