torsdag den 22. september 2011

Boligkøbere poster 10 mia. kr. i nyt hjem


SPØRGEUNDERSØGELSE: Nyslåede boligejere spenderer godt 200.000 kr. umiddelbart efter de overtager deres nye hjem. Tocifret milliardomsætning i erhvervslivet skaber jobs

Hver gang en bolig skifter ejer, sætter det gang i hjulene hos håndværkere, byggemarkeder, køkkenfirmaer osv., da køberne bruger hundredtusindvis af kroner på istandsættelse, forbedringer og ombygninger. Det viser en helt ny rundspørge, som home har gennemført blandt købere og kommende boligkøbere i homes boligpanel.

Det særlige ved undersøgelsen er, at besvarelserne udelukkende kommer fra danskere, der har købt bolig netop i 2011, eller som står overfor at skulle købe en bolig. De ved altså, hvor meget de har brugt eller planlægger at bruge på at istandsætte deres nye eller kommende hjem.

8 % bruger over 1 mio. kr.
Den største gruppe af boligkøbere – mere end hver fjerde – har i år brugt eller forventer at bruge mellem 100.000 og 250.000 kr. på at forbedre deres nye hjem.

I yderpunkterne af skalaen forventer 14 % at bruge op til 25.000 kroner, mens 8 % regner med at bruge over en mio. kroner på at forbedre deres nye bolig. I gennemsnit bruger boligkøberne 214.000 kr.

Kommunikationschef Mads Ellegaard fra home mener, at boligkøbernes svar tegner et tydeligt billede.

”Hver gang der sker en bolighandel, udløser det omsætning i samfundet for omkring 200.000 kroner og dermed jobs i det privat erhvervsliv. Derfor er aktiviteten på boligmarkedet ekstremt vigtig for at få gang i hjulene rundt om i landet. Alene i år, hvor der forventes omkring 45-50.000 bolighandler, vil der på boligkontoen være 10 mia. kr. i økonomisk smørelse til håndværkere og virksomheder,” siger Mads Ellegaard.

Ingen kommentarer: