fredag den 24. juni 2011

Mor og far ’plager’ børnene med en lejlighed


Det hedder et forældrekøb, og det er også mor og far, der finder tegnebogen med friværdien frem. Men nu viser en ny rundspørge til potentielle forældrekøbere – både forældre som unge – at det OGSÅ er forældrene, der støber kuglerne…

home har spurgt købere med aktuelle planer om et forældrekøb, hvem der først fik ideen. Og det er altså – måske lidt overraskende – ikke børnene, der planter købsplanerne hos mor og far ved køkkenbordet. Indehaver Lone Bøegh Henriksen, home LBH, er overrasket over den store overvægt af forældre, der ’plager’ deres børn med et tilbud om at købe studieboligen til dem.

”Børn vokser op under trygge og gode forhold i dag, så de færreste forældre skubber bare børnene ud på lejemarkedet. De bekymrer sig – positivt – om, hvor børnene skal bo, når de flytter hjemmefra”, siger hun og fortsætter:

”Det overrasker mig dog, at antallet af forældre, der tager initiativet til forældrekøb, er så højt. Men det skyldes nok, at det at eje sin bolig er mere naturligt for de voksne, mens købsprisen kan virke svimlende og urealistisk for de unge, når de flytter hjemmefra.”

Der er også økonomiske årsager til, at forældrene vælger at købe. For det første er en ejerlejlighed i dag – set på landsplan – 25 % billigere, end da de var dyrest i 2006. For det andet viser en beregning fra Danske Bank, at det er billigere at eje end at leje (i København og Aarhus) – og især hvis forældrene og barnet har planer om at holde på lejligheden i længere tid.

Ingen kommentarer: