torsdag den 9. juni 2011

Forældre investerer i tryg studietid


Forældrekøb er i dag mere en investering i børnenes ro til studierne end en økonomisk investering

Børnene skal koncentrere sig om studierne frem for at spilde tiden i lange køer på kollegiekontoret eller på at flytte fra det ene lejemål til det andet, hvis det står til forældre med overskud og midler til at investere i en forældrekøbslejlighed. Det viser en ny spørgeundersøgelse fra home blandt potentielle ’forældrekøbere’.

Bøvl og besvær med at skaffe en ordentlig lejebolig står øverst på listen over årsager til, at forældre vælger at købe en lejlighed, som søn eller datter kan bo i under studierne. Ifølge homes analyse angiver hele 40 % af forældrene besværet med at finde en egnet lejebolig som den væsentligste grund til at lede efter en ejerlejlighed til børnene.

Kun 36 % har tanker om, at købet vil være en god investering med i de væsentligste overvejelser, hvilket er et gevaldigt skred fra sidste år, hvor hele 61 % angav, at et forældrekøb også skete med mål om at lave en god investering.

”Forældrene køber, hvad der er behov for, så barnet kan få en fornuftig bolig, og spekulerer i mindre grad i, hvor meget leje, boligen optimalt set kan indbringe, og hvornår tidspunktet for salg er optimalt,” mener Lone Bøegh Henriksen.

Ingen kommentarer: