torsdag den 10. februar 2011

Boligejerne fyrer op under energiforbedringer

Energiinvesteringer giver straksbesparelser på varmeregningen - og falder samtidig i købernes smag

Der var engang, hvor boligejere fyrede millioner af til nye køkkener og badeværelser. Nu investerer de også og et stigende antal kroner i at spare på energien, viser en undersøgelse, som Dansk Energi har gennemført.

Seks ud af ti boligejere med oliefyr har inden for de seneste fem år investeret i isolering af huset, nye vinduer, nye varmekilder, nyt tag og nye yderdøre, skriver dr.dk.

”Gode, moderne og praktiske badeværelser og køkkener er fortsat et aktiv og en drøm for mange boligejere, men der er en stigende interesse for at spare på energien,” bekræfter Lone Bøegh Henriksen.

Ejendomsmæglerkæden home har i en kundeundersøgelse spurgt, hvad danskerne vil vægte, når de skal købe hus. 74 procent svarer, at et lavt energiforbrug har "stor betydning", og 9 procent, at det har "afgørende betydning".

Flere end 8 ud af 10 svarer altså, at de vil lægge markant vægt på, hvad det koster at varme huset op, når de skal købe deres næste bolig.

”Derfor er det også en god investering at få reduceret varmeforbruget med ekstra isolering og lavenergiruder. Det giver en besparelse på varmeregningen fra dag ét, og det vil også falde i købernes smag, når boligen skal sælges. Et køkken og et bad bliver slidt med tiden, det kan gå af mode og slet ikke falde i købernes smag,” siger Lone Bøegh Henriksen.

Det øgede fokus på at spare på energien kan også mærkes hos Center for Energibesparelser (tidligere Elsparefonden).

”Vi får rigtig mange henvendelser om energiforbedringer til boligen. Vores egen undersøgelse viser, at 30 procent af boligejerne har planer om at energiforbedre deres bolig inden for de næste to år. Det er ganske massivt,” siger Henrik Teglgaard Lund, der er sekretariatschef til dr.dk.

Ingen kommentarer: