torsdag den 11. november 2010

Stol på vores vurdering


Efter flere års markante stigninger i boligpriserne fik mange boligsælgere et chok, da krisen indtraf i 2008. Køberne ville ikke længere honorere de prisforventninger, som sælgerne var blevet vant til gennem en længere periode. Og da sælgerne samtidig ikke var meget for at sætte priserne ned, betød det en voldsom opbremsning i antallet af gennemførte handler. Afstanden mellem sælgers forventninger og købers formåen blev større og større i en periode, indtil man i sidste halvår af 2009 begyndte at nærme sig hinanden igen, fordi priserne blev sænket.

Nu skriver vi ultimo 2010, og vi kan se tilbage på tre kvartaler med flere handler – og mange steder også stigende kvadratmeterpriser. Men det er vigtigt for mig at understrege, at træerne ikke vokser ind i himlen. Såfremt kommende sælgere tror, at en ny himmelflugt i prisniveauerne starter igen, så kan de roligt tro om. Markedet har derimod fundet sit leje nu, og vi forventer stabile priser fremover – i det mindste for de næste 12 måneder.

Her i området ses det blandt andet ved, at vi har nogle af landets laveste afslag i handelspriserne i forhold til udbudspriserne. I Hillerød er det 3,1 procent og i Allerød 3,8 procent mod et landsgennemsnit på 5,8 procent.

Skal du have din bolig solgt, så stol på din mæglers vurdering. Vil du derimod sætte prisen højere end vores professionelle anbefaling, så risikerer du en lang salgsperiode med gradvise prisafslag. Stigende krav fra sælgerne vil sætte markedet tilbage, og det er ærligt talt ikke hensigtsmæssigt.

Lone

Ingen kommentarer: