tirsdag den 6. juli 2010

Sund udvikling i markedet

Tiderne med først voldsomme stigninger og derefter store fald på boligmarkedet er nu afløst af stabilitet. Siden det lave niveau for godt et år siden er styksalget steget pænt – og priserne er ligeledes kravlet op siden bunden i efteråret 2008. Dermed er boligmarkedet på vej ind i en stabil og sund fase, hvor der er udsigt til prisstigninger i mindre størrelsesorden.

Det er godt for markedet, for efter næsten ti år med bølgegang har vi ærligt talt brug for stabilitet. Priserne er justeret ind, og der gives sjældnere afslag ved en handel. Derfor skal boligsælgerne være realistiske i deres forventninger – og samtidig skal køberne være opmærksomme på, at udbudspriserne ikke længere er ment som et forslag. 2010 bliver året, hvor sælgere og købere igen mødes uden langvarige forhandlinger.

Mange steder i provinsen er markedet endnu ikke kommet helt fri af dødvandet, men her i området må vi konkludere, at krisen er afblæst til fordel for et sundt og stabilt marked. Priserne er naturligvis påvirket af den lave rente, men gældskrisen andre steder i Europa skaber en lille frygt for euroens fremtid. Derfor er danske realkreditobligationer en eftertragtet vare med lave renter til følge. Den situation ser ikke ud til at ændres foreløbig, og det stabiliserer boligmarkedet.

Lone

Ingen kommentarer: