fredag den 20. august 2010

Fornuft, følelser og forældrekøb


Når det drejer sig om forældrekøb, kan det hurtigt ende med økonomi og tørre tal om købspris, faste udgifter, markedsleje og evt. avanceskat. Men efter min mening skal man huske at se et forældrekøb i et meget bredere perspektiv.

Det handler i høj grad om tryghed, sikkerhed og om, at man gerne vil sende sine børn godt på vej. Ordnede boligforhold giver mere ro til studierne, og det er vel det vigtigste for både forældre og deres børn.

Forældrekøb skal besluttes med hjertet, hjernen og maven – og helst i en god og fornuftig dialog mellem forældrene og barnet. Ofte er der uenighed om beliggenheden. Barnet ønsker måske en lejlighed lige oven på en cafe på et bytorv, mens forældrene helst ser en bolig i en stille sidegade, hvor der er ro og ordnede forhold. Disse forhold og mange andre – herunder et samtale med bankrådgiveren - skal afklares, inden boligjagten går ind.

Ligeledes bør en forældrekøbsbolig heller ikke anskues som et spekulationsobjekt. Ønsker man at hjælpe og støtte sit barn under studierne, så er det ud med spekulationen og ind med trygheden. Det er naturligvis en kærkommen sidegevinst, hvis det ender som en rigtig god forretning. Men en god studietid med ordnede forhold er ærligt talt vigtigere end en mulig kortsigtet økonomisk gevinst.

Lone

Ingen kommentarer: